About

Mijn naam is Marc Van Canneyt, en zoals je wel al vermoedt bij het bezoeken van deze blog, ben ik een gedreven amateur fotograaf. Ik hou van sterke composities en foto’s met een “verhaal” – en ben over het algemeen een aanhanger van het “less is more” principe. Ik haal het meeste plezier uit “walkabout” fotografie, wat zoveel betekent als “rondwandelen” en de omgeving goed in je opnemen – en dan die specifieke situaties, details of composities opmerken – en vastleggen! – die later een spontane reactie oproepen bij hen die de foto’s bekijken.

Mijn workflow is volledig digitaal – de gevoelige plaat is dus een CMOS sensor geworden, een Canon full-frame in mijn geval:-). Ik ben een gebruiker van Adobe Lightroom sinds het eerste uur, en vind dit nog steeds de meest productieve tool voor de iets meer gevorderde fotograaf. Ik vertrek steeds van RAW bestanden en beperk het bewerken van de foto’s tot een minimum (meestal enkel basis kleur/contrast correcties en bijsnijden) – een foto wordt “gemaakt” wanneer hij genomen wordt, en niet achteraf in software…

Al de foto’s op deze blog zijn eigen werk en er rust dan ook vanzelfsprekend copyright op. Mijn  foto’s gebruiken of kopiëren kan enkel met mijn uitdrukkelijke toestemming en op voorwaarde dat de auteur vermeld wordt. Nog meer foto’s vind je op mijn website.

 

Heb je vragen of suggesties, dan kan je me steeds contacteren via:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.